Reikibehandeling

Ontspanning

Een behandeling heeft een ontspannend effect. Veel mensen hebben het vaak erg druk met van alles en nog wat. Tijd voor jezelf schiet er regelmatig bij in. Het is belangrijk om toch tijd te nemen om te ontspannen en weer even tot jezelf te komen. Dit kan gezondheidsklachten voorkomen.

Gezondheidsklachten

Zijn er helaas gezondheidsklachten ontstaan, dan kan reiki helpen om deze te verminderen of op te lossen. Reiki zorgt ervoor dat het lichaam extra energie krijgt en daardoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan het werk gezet om voor de benodigde heling te zorgen. Klachten, die goed met reiki zijn op te lossen zijn onder andere: vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn, darmproblemen en allerlei andere pijnklachten. Ook bij chronische ziekten, zoals bijvoorbeeld reuma en astma kan reiki veel verlichting geven. Als je even niet lekker in je vel zit, last hebt van stress of vaak chagrijnig bent, dan kan reiki ook veel voor je doen.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen dat nodig is om de klachten te verhelpen is per mens verschillend en hangt uiteraard samen met de ernst van de klachten. De reikimaster overlegt hierover met de klant en samen wordt vastgesteld wat verstandig is.

Zo gaat een reikibehandeling

Een gewone reikibehandeling duurt bij ons ongeveer anderhalf uur. 
Als het de eerste keer is dat de klant komt, beginnen we met een kort inleidend gesprek, waarbij de reden van de komst wordt besproken. Bij de volgende afspraken bespreken we hoe een en ander de afgelopen tijd is gegaan.

Na dit gesprekje mag de klant op de behandeltafel gaan liggen. Er wordt een rustig muziekje opgezet. De reiki-ontvanger mag op de rug gaan liggen. De voorkant van het lichaam wordt eerst behandeld, te beginnen met het hoofd. Halverwege de behandeling wordt er omgedraaid en mag de klant op de buik gaan liggen, zodat de achterkant van het lichaam gedaan kan worden.
De kleding mag gewoon aanblijven. De schoenen gaan wel uit en ook sieraden gaan even af, de bril wordt afgezet en eventuele contactlenzen worden uitgedaan.

De reiki-gever zal de handen op verschillende plaatsen op het lichaam leggen of houdt ze er net boven. Door de handen van de gever stroomt de energie naar de ontvanger. Dit is meestal een heel prettig gevoel. Iedereen ervaart dit op zijn eigen manier. Ook reageert iedereen anders op een behandeling. Zelfs per behandeling kan dit verschillen. De beste manier is om gewoon te gaan liggen en alles op je af te laten komen. 
Stel je open en verbaas je.  
Na de behandeling is er gelegenheid om de ervaringen te bespreken en vragen te stellen.     
Wat erg belangrijk is, is dat er na een reikibehandeling genoeg (ca. 2 liter per dag) water wordt gedronken. Zo kunnen de afvalstoffen goed worden afgevoerd

Kosten van een reikibehandeling

Een reikibehandeling van ongeveer anderhalf uur kost € 45,--. 

In speciale gevallen kan de behandeling plaatsvinden op een door de klant gewenste locatie. Hierbij valt te denken aan een verpleeghuis of hospice. De extra kosten hiervoor worden in overleg vastgesteld.


Reikibehandeling bij dieren

Ook dieren vinden het vaak heerlijk om reiki te krijgen. Je ziet ze gewoon genieten. Als ze genoeg hebben geven ze dit duidelijk aan, vaak door weg te lopen. Als ze weer wat willen, komen ze weer naar je toe. 

Reikipraktijk Eigen-Wijsheid

Margrietstraat 19b
4241 BA Arkel

Top