Over Reiki

Reiki betekent Universele Levensenergie en is een oeroude natuurlijke geneesmethode. Door middel van de handen wordt energie doorgegeven. Deze methode is herontdekt door Dr. Usui.

Dr. Usui

Dr. Usui bestudeerde oude boeddhistische teksten en ontdekte daar bijzondere tekens, die met geneeswijzen te maken hebben. Hij begrijpt echter niet hoe dit werkt. Daarom besluit hij om naar een berg in de buurt van Kyoto te gaan om daar te mediteren. Daar heeft hij een heel bijzondere verlichtende ervaring.

Van nature

Van nature is iedereen in staat om, aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt, via de handen energie te geven. Wij hebben zelfs de natuurlijke neiging om de handen op een zere plek te leggen, daar waar de genezende energie het hardst nodig is.

Helaas zijn bij de meeste mensen de energiekanalen door een opeenstapeling van stressverwekkende ervaringen min of meer dichtgeslibd, zodat zij in onvoldoende mate genezende energie kunnen ontvangen.

Reiki heelt

Een reikibehandeling werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend.

Reiki neemt pijn weg en ondersteunt op krachtige en natuurlijke wijze het proces van genezing.

Reiki kan worden toegepast bij (ernstige) chronische ziekten en allerlei soorten pijnklachten, maar evengoed bij griep, ontstekingen en als eerste hulp bij verwondingen.

Reiki werkt op alle niveaus van ons leven in. De liefdevolle, koesterende kosmische energie geneest ook onze emotionele pijn en helpt ons alsnog onverwerkte ervaringen te verwerken, zodat de oorzaken van onze lichamelijke problemen kunnen verdwijnen.

Reiki ondersteunt ons onze levensproblemen bewust zelf op te lossen en gebruik te maken van ons aangeboren inzicht, onze eigen kracht en onze eigen wijsheid.

Genezen door reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende lichamelijke kwalen. Het betekent een warm, liefdevol contact opbouwen met uw lichaam en geest. Luisteren naar de taal van het lichaam in plaats van het onderdrukken van ziektesymptomen met schadelijke middelen.

Reikipraktijk Eigen-Wijsheid

Margrietstraat 19b
4241 BA Arkel

Top